Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Φύλλο εργασίας για Ομαδοποίηση

Αφού έχουμε μιλήσει με τα παιδιά για την δημιουργία ομάδων κι έχουμε δουλέψει πολλές φορές στην παρεούλα με βιωματικά παιχνίδια, τους δίνουμε το παρακάτω φύλλο εργασίας για να αποτυπώσουν ότι έχουν αντιληφθεί:

1ο στάδιο στο φύλλο εργασίας, είναι να δημιουργήσετε 2 σχοινάκια με διαφορετικό χρώμα σε όλα τα παιδιά, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο να αντιγράψουν. Τους εξηγείτε ότι κάθε σχοινί είναι μια ομάδα, πχ στο κόκκινο σχοινί η κόκκινη ομάδα, οπότε ζωγραφίζουν αντικείμενα του αντίστοιχου χρώματος.



2ο στάδιο στο φύλλο εργασίας, είναι μετά από καιρό να τους αφήσετε να φτιάξουν μόνα τους ομάδες και να τις κλείσουν σε σχοινί.



Φυσικά, κατά καιρούς, μπορείτε να επαναλαμβάνετε την εργασία, ώστε να διαπιστώσετε ότι όλα τα παιδιά έχουν εμπεδώσει την έννοια της ομαδοποίησης.

Με ένα λοιπόν απλό φύλλο εργασίας, μπορείτε να δουλέψετε πολλές φορές την έννοια που θέλετε και επειδή είναι ανοιχτού τύπου εργασία, τα παιδιά μαθαίνουν να δομούν την σκέψη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διδάσκοντας την έννοια του σεβασμού στο νηπιαγωγείο

Θέλω να μιλήσω με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στο νηπιαγωγείο με μαθητή μου, σχετικά με το πως μαθαίνουν τα παιδιά το σεβασμό . Είναι ...