Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Βιβλία δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι!!!

Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία για καλοκαίρι ευχόμαστε σε όλους τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους καλό καλοκαίρι  και καλή ξεκούραση!
Για τους γονείς που σκέφτονται τι είδους βιβλία δραστηριοτήτων μπορούν να δώσουν στα μικρά παιδιά που θα πάνε νηπιαγωγείο ή Α΄ δημοτικού, προτείνεται μια λίστα παρακάτω.
Καλά βιβλία είναι αυτά που ενεργοποιούν την φαντασία των παιδιών. Το να ζωγραφίσουν μόνο εικόνες ή το να γράφουν γράμματα και αριθμούς, απλά εξασκεί κάποιες δεξιότητες, αλλά δεν επεκτείνει την φαντασία και την σκέψη των νηπίων.
Όλα τα βιβλία γνώσεων και τα παραμύθια είναι κατάλληλα για τα μικρά παιδιά και πρέπει να τους διαβάζετε βιβλία για 15 λεπτά καθημερινά. Μπορείτε μετά την ανάγνωση να συζητάτε για την ιστορία ή να τους κάνετε ερωτήσεις. Ακόμη, σε ένα παραμύθι που διαβάζετε πρώτη φορά, είναι πολύ δημιουργικό να σταματάτε σε ένα καίριο σημείο της ιστορίας και να ρωτάτε "Τι λες ότι θα συμβεί μετά;".
Όσον αφορά τα βιβλία δραστηριοτήτων που υπάρχουν σε πληθώρα στα βιβλιοπωλεία, εμείς προτείνουμε κάποια από την εμπειρία μας, χωρίς να αναιρούμε τα υπόλοιπα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διδάσκοντας την έννοια του σεβασμού στο νηπιαγωγείο

Θέλω να μιλήσω με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στο νηπιαγωγείο με μαθητή μου, σχετικά με το πως μαθαίνουν τα παιδιά το σεβασμό . Είναι ...