Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Κατασκευές για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

1. Πρώτη μέρα που μιλήσαμε για την 28η Οκτωβρίου είπαμε λίγα λόγια για το Όχι και κάναμε μια χειροτεχνία. Κολλήσαμε κομματάκια μαύρο γλασέ και μπλέ βελουτέ και  έτοιμο το Όχι μας:




2. Μπορούμε να δούμε ένα πολύ ωραίο βίντεο- παραμύθι  της Γιώτας Σταύρου, που μιλάει με πολύ απλά λόγια και έναν ωραίο παραλληλισμό για έναν γίγαντα που θέλει να πάρει το σπίτι ενός νάνου κι ενδιάμεσα μπαίνουν εικόνες από φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής από τον πόλεμο. 




Μετά μπορούν να ζωγραφίσουν ότι τους άρεσε περισσότερο από την ιστορία για την 28η Οκτωβρίου, με αυτήν την εργασία που δανειστήκαμε από το olagiatonhpiagwgeio.blogspot.com:


Μια άλλη πολύ ωραία εργασία προγραφική είναι ο λαβύρινθος που βοηθάει τον στρατιώτη να φτάσει στον Γοργοπόταμο από το blog Kindergarden stories

 
Μάθαμε το τραγούδι "Βάζει ο Ντούτσε" τις δύο πρώτες στροφές και ότι το λέει η Σοφία Βέμπο που ήταν η τραγουδίστρια που εμψύχωνε τους Έλληνες και το ζωγραφίσαμε. Οπτικοποίηση του τραγουδιού ΕΔΩ και στίχοι ΕΔΩ  και το τραγούδι στο youtube ΕΔΩ




Φτιάξαμε το δικό μας φανταράκι με το πρόσωπο κάθε παιδιού με το εξής πατρόν

Το ζωγραφίσαμε, κόψαμε από γλασέ το αλεξίπτωτο κολλήσαμε και την ασπρόμαυρη φωτογραφία την οποία έκοψαν για να χωράει στο κεφάλι και τη κολλήσαμε (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες παιδιών)





ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την πινακοθήκη εθνικών σημαιών της wikipedia. Μιας και η 27η Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής της σημαίας, στο νηπιαγωγείο αναφερόμαστε στην ελληνική σημαία και βλέπουμε και σημαίες άλλων κρατών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διδάσκοντας την έννοια του σεβασμού στο νηπιαγωγείο

Θέλω να μιλήσω με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στο νηπιαγωγείο με μαθητή μου, σχετικά με το πως μαθαίνουν τα παιδιά το σεβασμό . Είναι ...