Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Φθινόπωρο

1. Μιλώντας για την εποχή του φθινοπώρου στο νηπιαγωγείο μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά ένα πολύ ωραίο εισαγωγικό βίντεο της Άννας Βρεττού καθώς και τραγούδια φθινοπωρινά  όπως Ήρθε το φθινόπωρο , Φθινοπωράκι και άλλα που θα βρείτε στη λίστα μου στο youtube πατώντας ΕΔΩ !

2. Είδαμε  φωτογραφίες και  πίνακες ζωγραφικής για το Φθινόπωρο! Συζητήσαμε για τα χρώματα, τα θέματα κι επειδή οι περισσότερες εικόνες εστίαζαν στα δέντρα, μιλήσαμε για τα φυλλοβόλα δέντρα και τα φύλλα τους! 

3. Κάναμε χειροτεχνία με φθινοπωρινά φύλλα. με χαρτιά γκοφρέ κομμένα σε κομματάκια από καφέ, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, τα οποία τα παιδιά έπρεπε να σκίσουν με τα χέρια τους και να τα κολλήσουν πάνω σε ένα χαρτί Α4:

 

4. Δώσαμε μια εργασία προμαθηματικών για την έννοια προσανατολισμού πάνω - κάτω από το kindergartenstories :


5. Μιλήσαμε για τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά. Εποπτικό υλικό δείξαμε από τις ιστοσελίδα dreamskindergarten και paidikovasileio


6. Μιλήσαμε και για τους ξηρούς καρπούς και είδαμε τις εικόνες από το blog της Ανθής Ζήση ΕΔΩ:

7. Δώσαμε ένα ανοιχτό φύλλο εργασίας για τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς από εμάς και άλλη μια προμαθηματική άσκηση για να ξεχωρίσουν τα φρούτα και τους καρπούς του φθινοπώρου από το blog Νηπιαγωγός από τα πέντε, που έχει πολύ ωραία φύλλα εργασίας για το φθινόπωρο!


8. Μια πολύ ωραία άσκηση για τη γλώσσα και το γράμμα Φφ βρίσκεται στην ιστοσελίδα kids activities.gr

9. Κόψαμε φύλλα:



Μια πολύ ωραία κατασκευή για μια βροχερή μέρα! Ομπρέλα από χρωματιστό χαρτί και σύρμα πίπας. Κάθε παιδί κόβει την ομπρέλα και σχηματίζει την λαβή της ομπρέλας, τυλίγοντας ελαφρά την άκρη του σύρματος στο δάκτυλό του. Την κολλάει με υγρή κόλλα και μετά με δακτυλομπογιά δημιουργεί την βροχή. Ιδού το αποτέλεσμα!!!
 
 
Μιλώντας για την ελιά, κάναμε ομαδική εικαστική εργασία με την τεχνική του πουαντιγισμού ένα ελαιόδεντρο σε χαρτί του μέτρου. Κάποια παιδιά μπερδεύτηκαν λίγο και πήγαν να γεμίσουν το δέντρο...αλλά το σώσαμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25 Μαρτίου Δραστηριότητες

 Μια πρωτότυπη κι λιγο πιο ελεύθερη κατασκευή για την επέτειο του 1821 είναι η παρακάτω: Τα παιδια είδαν εικόνες ενδυμασίας της 'Αμαλίας...