Μιλώντας για την εποχή του χειμώνα στο νηπιαγωγείο, συζητάμε με τα παιδιά τι συμβαίνει γύρω μας αυτήν την εποχή του χρόνου: στους ανθρώπους, στη φύση κλπ.
Χαρακτηριστικά της εποχής αυτής για να κατανοήσουν τα παιδιά τις διαφορές της με άλλες εποχές, είναι η αλλαγή θερμοκρασίας, τα καιρικά φαινόμενα που εντείνονται, η χειμερία νάρκη, ο ρουχισμός του χειμώνα.
Ακούμε τα τραγούδια από το youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=KIPZwWgCRPs
https://www.youtube.com/watch?v=h38ih8waZO4&t=168s
https://www.youtube.com/watch?v=pPEgt5Bh_v8
https://www.youtube.com/watch?v=XYvZkNXAuq0
Στο βίντεο του picou picou ακούμε συνοπτικά για τον χειμώνα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν εισαγωγικό εποπτικό υλικό.
Φτιάξαμε χιονάνθρωπους με ρολά από το ρολό χαρτιού υγείας.
Βάψαμε το ρολό με άσπρη τέμπερα.
Κολλήσαμε με υγρή κόλλα ματάκια, μύτη από τσόχα τυλιγμένη στα δύο και τσακισμένη για να κολληθεί πιο εύκολα, κουμπιά ή πομ-πον και κλαδί δέντρου για χέρια. Τα μαλλιά έγιναν από μαύρο αφρώδες χαρτόνι σε λεπτά και μικρά κομμένα κομμάτια!
τιάξαμε χιονονιφάδες σε χαρτί Α4 εκτυπωμένο. Στην αρχή τράβηξαν μια γραμμή ενώνοντας τις παυλίτσες και μετά κόλλησαν κομμένα χαρτάκια αφρώδους χαρτονιού με χρυσόσκονη σε ασημί και μπλε.
Αυτή η εργασία μας έμεινε απο το φθινόπωρο, αλλά λόγω της συνθετότητας, θεωρήθηκε ιδανική περίοδος να δοθεί αρχές Φεβρουαρίου.
Αυτή η εργασία μας έμεινε απο το φθινόπωρο, αλλά λόγω της συνθετότητας, θεωρήθηκε ιδανική περίοδος να δοθεί αρχές Φεβρουαρίου.
O μύθος της αμυγδαλιάς
Το πρώτο δεντράκι του χειμώνα που ανθίζει είναι αφορμή για να μιλήσουμε για τον μύθο της Φυλλίδας και του Δημοφώντα.
Κάναμε πολλές εργασίες και χειροτεχνίες με την αμυγδαλιά!
Ζωγραφίσαμε το δέντρο την αμυγδαλιά.
Φτιάξαμε κλαδί αμυγδαλιάς με γλασέ χαρτι καφέ και ροζ:
Με αφορμή μια χιονονιφάδα: Υλικό της Λίνας Κυνηγοπούλου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου